Wednesday, January 25, 2012

My name is Pieters

En kold martsdag anno 1975 var mit første besøg i EUs hovedstad - Bruxelles/Brussels. To uger forinden anede jeg faktisk ikke, at min kuffert ville føre mig til Bruxelles. Rejsen til New York i starten af maj samme år var omhyggeligt planlagt (med diverse ture til bl.a Washington osv.). Men min chef og mentor havde pludselig fået en dødsdom. Han vidste det ikke; jeg vidste det - desværre!

Derfor valgtes at bruge min daværende pænt opsparede “rejsekonto” på korte rejser til forskellige områder af Europa, så jeg med få timers varsel kunne være i København, når det var påkrævet. For nogle lyder det måske vanvittigt – men for mig var det en selvfølge at følge en af mine mentorer på hans sidste rejse. Det skete lidt senere i samme tidsrum. – Jeg har aldrig fortrudt den beslutning!

Så i stedet for New York (og Washington m.m.) blev det bl.a. den nærliggende EU-hovedstad – Bruxelles/Brussels. En rundtur – en introtur i det, der dengang var på vej til at blive en slags “EU-Hovedstad”. En guide – en 50+ herre med et af Europas kraftigste underbid, to-dages skægstubbe, en “Columbo-cottoncoat” m.m. – forkyndte for bussens få gæster denne marts-kolde formiddag, at…”my name is Pieeeeeeeeeeters”.

 Enhver læser, der nu forsøger at udtale “Peteeers”, vil fornemme trækninger i underkæben. “Peeeters” førte sit busselskab rundt i Bruxelles med en inderlig stolthed og vekslede uden problemer med sit underbid mellem flamsk, fransk, engelsk og tysk.

Hotelværelset var på 9 etage. Det var Sheraton Brussels. 50+ vil erindre den afdøde US-president (og gennemhæderlige) Gerard Ford. Han besøgte samme hotel ca. 1 uge efter.Sheraton Brussels på Place Rogier i centrum var noget helt særligt den gang. I dag er det blot eet af mange x-stars hotel i EU- og NATO-byen.

Chez Paul
Anno 1975 var der også andre spots i den opadstigende (i betydning) belgiske sammensatte hovedstad. Blandt flere interessante fristelser i det centrale byliv var en – daværende – meget fashionabel natklub “Chez Paul”. På anbefaling var den genstand for et aften- og nattebesøg, jeg aldrig glemmer! Det er blevet til (for mange?) en del besøg i natlige lokaliteter af varierende størrelse, farve og prisniveau en del steder i Europa gennem mit plettede liv. Sammenligning er naturligvis altid nærliggende, når muligt.

Tilbage til Chez Paul anno marts 1975. Natklubejeren “Paul” besad den - alt for sjældne – kompetence at byde gæsten personligt velkommen. “Paul” gik rundt i sin natklub og hilste på gæsterne, ikke blot (mange) gengangere, men også debutanter som blogejeren. Han gav sig tid til at en sludder, nøje afstemt af lydintensiteten fra underholdningen på den lille scene. Mange natklubejere kunne lære – inderligt – meget af (den hedengangne) Paul.

Modsat nutidens mørkklædte muskeldrenge med ledninger i nakken, højtalere i ørene, tribade-tatoveringer, skaldet hovedbeklædning, syntetiske muskler ved hjælp af kemiske stoffer og jernløfteri, kulsorte bælter i asiatiske kampsportsgrene og ikke mindst et tilskåret brutalt og betydningsfuldt udtryk i ansigtet havde le patron Paul to pænt klædte herrer i de modne årgange til hjælp ved indgangsdøren til den – daværende – fashionable Bruxelles-natklub. Jeg er sikker på, at “Paul” med sin elegante og samtidig selektive snu væremåde ville eliminere 90 pct. af eventuelle optræk til ballade. De sidste 10 pct. vil det hastigt tilkaldte politi fra den nærliggende politistation med glæde tage sig af, medens le patron Paul så smilende til emballeret i sin skræddersyede dobbeltradede smoking. 

Jeg erindrer stadig de professionelle værtinders smil til le patron. Tro mig, der er stor forskel på disse, men her var de feminine professionelle smil ilagt en ægte respekt for Paul. Begreberne “klasse” og “stil” lyste som en solfyldt aura fra le patron! ;-)

In addition:
Disse memory-spots kørte i min indre biograf, medens der blev igangsat et nøje planlagt forløb af tilskåret tid til at se Europas hovedstad Bruxelles/Brussel anno 2012.
Det handler næste (planlagte) og noget længere blogindlæg om. Begreber om Bruxelles/Brussel anno 2012, EU, Matongé, tips til Bruxelles, Brussel m.m. bliver berørt……